Salvia officinalis, jak zní latinský název šalvěje, je užívána jako léčivka už od starověku. Z té doby také pochází její rodové jméno, které je odvozeno od latinského „salvare“, což v překladu znamená spasit nebo uzdravit. Její nádherný éterický vzhled a zemitá vůně probouzí všechny smysly. Sirup z ní je jedinečný, lahodný a navíc je vyráběn ručně, bez přidání barviv a konzervantů.
A jak si náš sirup nejlépe připravit?
Sirup z podmanivé šalvěje si nejlépe vychutnáte v poměru 1:8 při míchání s čistou nebo minerální vodou. Limonáda z něj bude jedinečná a osvěžující. Horký nápoj, ve spojení s plátky pomerančů nebo malinami, vás zahřeje a připomene vám teplo léta. Pro více nápadů na jeho přípravu, navštivte sekci Recepty.
Před použitím sirup lehce protřepejte, abyste nepřišli ani o trochu z jeho chuti. Pokud se v lahvi objeví kal, je čistě přírodního původu a na kvalitu vašeho nápoje nebude mít žádný vliv.
Jak sirup uchovat?
Náš sirup neobsahuje konzervanty, a proto je potřeba jej po otevření skladovat v lednici a spotřebovat do 1 měsíce. Zavřená lahev si nejlépe uchová svoje vlastnosti skladováním v temnu při teplotě do 25 °C.
Co náš sirup obsahuje?
Cukr, bylinný extrakt 46,5 % (voda, sušená nať šalvěje lékařské 4,6 %, regulátor kyselosti: kyselina citronová).
Ve 100 ml tak získáte: energetická hodnota 1187 kJ/279 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 69 g, z toho cukry 69 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.
Sirupy neobsahují alergeny uvedené v seznamu alergenů v příloze č. II k nařízení (EU) č. 1169/2011. Osobám citlivým na danou bylinu sirup nedoporučujeme.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.