Téměř notoricky známá máta peprná je dokonalou společnicí v průběhu celého roku. Hlavně v létě je skoro nepostradatelná. Žádná jiná bylinka nepřinese takové osvěžení v horkém letním dnu jako právě ona. Má výraznou mentolovou chuť i vůni a je vhodná pro přípravu široké škály nápojů, od klasických limonád, přes mátový čaj až po alkoholické drinky. Sirup je vyráběn ručně, bez barviv a konzervantů.
A jak si náš sirup nejlépe připravit?
Svěžest mátového sirupu si nejlépe vychutnáte v poměru 1:8 při míchání s čistou nebo minerální vodou. Tento sirup je naprosto ideální pro přípravu letních ledových limonád. Zkuste přidat snítku čerstvé máty a kousky červeného melounu! Ani jako horký nápoj zaručeně nezklame. Využít lze i pro ochucení alko i nealko drinků. Pro více nápadů na jeho přípravu, navštivte sekci Recepty.
Před použitím sirup lehce protřepejte, abyste nepřišli ani o trochu z jeho chuti. Pokud se v lahvi objeví kal, je čistě přírodního původu a na kvalitu vašeho nápoje nebude mít žádný vliv.
Jak sirup uchovat?
Náš sirup neobsahuje konzervanty, a proto je potřeba jej po otevření skladovat v lednici a spotřebovat do 1 měsíce. Zavřená lahev si nejlépe uchová svoje vlastnosti skladováním v temnu při teplotě do 25 °C.
Co náš sirup obsahuje?
Cukr, bylinný extrakt 46,5 % (voda, sušená nať máty peprné 4,6 %, regulátor kyselosti: kyselina citronová).
Ve 100 ml tak získáte: energetická hodnota 1187 kJ/279 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 69 g, z toho cukry 69 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.
Sirupy neobsahují alergeny uvedené v seznamu alergenů v příloze č. II k nařízení (EU) č. 1169/2011. Osobám citlivým na danou bylinu sirup nedoporučujeme.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.