Kopřiva dvoudomá je u nás velmi hojná. Raší už v brzkém jaru a je jednou z prvních bylin, které můžeme v tomto období konzumovat v čerstvém stavu. Po dlouhá staletí je považována za přínosnou bylinu lidového léčitelství, využívanou například pro jarní detox organismu. Své uplatnění našla i v kuchyni – kdo by neznal velikonoční kopřivovou nádivku. Kopřivový sirup je nejen delikátní, ale také neobsahuje žádná barviva ani konzervanty a je vyráběn ručně.
A jak si náš sirup nejlépe připravit?
Sirup z kopřivy si nejlépe vychutnáte v poměru 1:8 při míchání s čistou nebo minerální vodou. Je velmi chutný jako studená limonáda, která osvěží v horkých dnech. Vychutnáte si jej i jako teplý nápoj v období jarní očisty. Pro více nápadů na jeho přípravu, navštivte sekci Recepty.
Před použitím sirup lehce protřepejte, abyste nepřišli ani o trochu z jeho chuti. Pokud se v lahvi objeví kal, je čistě přírodního původu a na kvalitu vašeho nápoje nebude mít žádný vliv.
Jak sirup uchovat?
Náš sirup neobsahuje konzervanty, a proto je potřeba jej po otevření skladovat v lednici a spotřebovat do 1 měsíce. Zavřená lahev si nejlépe uchová svoje vlastnosti skladováním v temnu při teplotě do 25 °C.
Co náš sirup obsahuje?
Cukr, bylinný extrakt 46,5 % (voda, sušené listy kopřivy dvoudomé (4,6%), regulátor kyselosti: kyselina citronová).
Ve 100 ml tak získáte: energetická hodnota 1187 kJ/279 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 69 g, z toho cukry 69 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.
Sirupy neobsahují alergeny uvedené v seznamu alergenů v příloze č. II k nařízení (EU) č. 1169/2011. Osobám citlivým na danou bylinu sirup nedoporučujeme.
Doplňkové informace
Hmotnost 0,93 kg
Objem 500 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.