Dlouhé listy jitrocele kopinatého v louce rozhodně nejde přehlédnout, proto se jim asi také lidově říká volský nebo psí jazyk. Jejich nakládáním s cukrem nebo macerováním vzniká krásně tmavá tekutina s příjemnou chutí. Náš sirup je přesně takový - tmavý, hustý, voňavý a jemně sladký. Jako podle maminčina receptu! Navíc je vyráběn ručně a nejsou do něj přidána žádná barviva ani konzervanty.
A jak si náš sirup nejlépe připravit?
Vynikající jitrocelový sirup si nejlépe vychutnáte v poměru 1:8 při míchání s čistou neno minerální vodou. Je velmi chutný jako studená limonáda podávaná s malinami nebo s plátky limetky. Lahodný je také jako teplý nápoj. Pro více nápadů na jeho přípravu, navštivte sekci Recepty.
Před použitím sirup lehce protřepejte, abyste nepřišli ani o trochu z jeho chuti. Pokud se v lahvi objeví kal, je čistě přírodního původu a na kvalitu vašeho nápoje nebude mít žádný vliv.
Jak sirup uchovat?
Náš sirup neobsahuje konzervanty, a proto je potřeba jej po otevření skladovat v lednici a spotřebovat do 1 měsíce. Zavřená lahev si nejlépe uchová svoje vlastnosti skladováním v temnu při teplotě do 25 °C.
Co náš sirup obsahuje?
Cukr, bylinný extrakt 46,5 % (voda, sušené listy jitrocele kopinatého 4,6 %, regulátor kyselosti: kyselina citronová).
Ve 100 ml tak získáte: energetická hodnota 1187 kJ/279 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 69 g, z toho cukry 69 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.
Sirupy neobsahují alergeny uvedené v seznamu alergenů v příloze č. II k nařízení (EU) č. 1169/2011. Osobám citlivým na danou bylinu sirup nedoporučujeme.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.